Good Hackathon
Good Hackathon

share

PROJEKT

Good Hackathon

Investirati u znanje znači ulagati u sutra

Saradnja sa visokoobrazovnim institucijama predstavlja srce i mozak Telemach fondacije! Dok modernizujemo obrazovanje kroz dualno učenje, opremamo laboratorije, podržavamo studentske projekte koji osvajaju svijet mi organizujemo takmičenja za studente spremne da sutra preokrenu i unaprijede našu stvarnost!

90+

učesnika

učesnika

26

društveno odgovornih rješenja

Zašto je važno?

GOOD Hackathon je takmičenje koje je od velikog značaja studentima tehničkih fakulteta u našoj državi. Oni koriste svoje vještine i kreativnost da stvore inovativna rješenja za stvarne probleme. I nije sve samo u vještinama, već i u odvažnosti – jer Telemach Fondacija želi podržati pozitivne društvene promjene, a studenti su uvijek ključna pokretačka snaga!

Dok se takmiče i iznalaze kreativna rješenja za kompleksne probleme, zajednica dobiva blistave ideje koje lako može primijeniti.

project detail img

Šta Fondacija radi

Telemach fondacija, Elektrotehnički fakultet u Sarajevu i United Cloud su „dream team“ koji stoji iza GOOD Hackathona! Uz najmodernije uslove, edukativne radionice i stručni žiri, pružamo studentima iskustvo koje će ih lansirati dalje i upoznati ih sa pravim profesionalnim okruženjem!
GOOD Hackathon je zapravo više od takmičenja. To je dugoročna strategija koja pokreće društvene promjene i digitalnu revoluciju! Pridružite nam se u stvaranju bolje budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

 

prof.dr.Jasmin Velagić

"GOOD HACK takmičenje, nastalo kao rezultat naše dugogodišnje saradnje sa Telemach BH, odnosno Telemach fondacijom, prilika je našim studentima, ali i studentima drugih fakulteta, da kroz kreativan i praktičan način pokažu stečeno znanje, ali i strateški način razmišljanja"

prof.dr.Jasmin Velagić dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu
Hajdi Mostić

„Dok kompanija Telemach BH kroz digitalizaciju olakšava pristup tehnologiji i potiče integraciju digitalnih alata u različite sfere života čineći ga kvalitetnijim i jednostavnijim, u Telemach fondaciji nastojimo osnažiti i podstaći mlade ljude da iskoriste sve ove mogućnosti kako bi postali nosioci promjena u našem društvu. Stoga ih pozivamo da se prijave na GOOD HACKathon i budu dio ove uzbudljive avanture u tehnologiji i inovacijama“, Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO Telemach BH.

Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO Telemach BH
Nihad Jusović

„Ovo sjajno iskustvo mi je pokazalo da su trud i inovacije ključ uspjeha. Odlaskom u United Cloud razvojni centar dobili smo priliku da proširimo mrežu kontakata i upoznamo ljude iz industrije koji dijele našu strast prema tehnologiji. Testirali smo svoje vještine u realnom okruženju i pokazali svoj kreativni potencijal potencijalnim budućim poslodavcima ili partnerima. Osim toga, hackathoni često nude nagrade i prilike za dalje razvijanje vaših projekata, što ih čini izvanrednim iskustvom koje pruža mnogo koristi za karijeru i lični razvoj. Preporučio bih svima da se prijave.“

Nihad Jusović vođa pobjedničkog tima GOOD HACKathona 22
Mirza Kadrić

Napravili smo aplikaciju za razvoj i unapređenje govora kod djece, koja je u suštini pomoćni alat logopedima, školama i roditeljima da na zanimljiv i svrsishodan način rade logopedske vježbe s mališanima koji imaju poteškoće u govoru. Ova nagrada nam puno znači, a vrijedi i kao dodatna rubrika u CV-u jer hackathoni su velika stvar u svijetu programiranja. Posebno se radujemo posjeti kompaniji United Cloud, što je jedna od nagrada za osvojeno prvo mjesto."

Mirza Kadrić lider pobjedničke ekipe GOOD HACKathona 23
Aleksa Radonjić

"United Cloud, kao inovativni razvojni centar United Grupe, nastoji biti dio ovakvih projekata u kojima pomažemo mladima da uvide kako je raditi u IT-u dok još studiraju. Vjerujemo da je ovo znanje, koje smo podijelili s njima, jedna od najbitnijih stvari u obrazovanju."

Aleksa Radonjić Product Manager United Clouda
background