Upravni odbor

Upravni odbor

Hajdi Mostić
Hajdi Mostić

PREDSJEDNICA UPRAVNOG ODBORA TELEMACH FONDACIJE

Gospođa Hajdi Mostić je CCO Telemacha BH od 2014 godine.

Završila je MBA, na A. B. Freeman School of Business na Tulane Universitetu u New Orleansu u Americi. Dobila je nagradu za izvrsnost, Annual Tulane Business Alumni Award.

U međunarodnim ekonomsko-finansijskim sferama gospođa Mostić poznata je kao osoba izuzetnih referenci i iskustva u radu na liderskim pozicijama poznatih međunarodnih finansijskih institucija.

Gospođa Mostić zbog predanosti misiji i vrijednostima Fondacije predstavlja ključnu osobu za pokretanje i implementaciju svih projekata društvene odgovornosti. Osim svoje uloge u Upravnom odboru, gospođa Mostić također je angažovana brojnim filantropskim aktivnostima u BiH s ciljem stvaranja pozitivne promjene u našem društvu.

Od osnivanja Telemach fondacije 2017. godine, predvodi ovaj tim kao predsjednica Upravnog odbora.

Admir Drinić
Admir Drinić

Član Upravnog odbora Telemach fondacije

Gospodin Drinić je CEO Telemach kompanije u BiH, a kompaniji se pridružio 2013. godine.

Diplomirao je Ekonomski fakultet univerziteta za poslovne studije u Banja Luci 2009. godine.

Gospodin Drinić iza sebe ima uspješnu karijeru, a bogato iskustvo je sticao u velikim bh. kompanijama kao član top menadžmenta i uprave.

Posvećen je razvoju visokokvalitetnih poslovnih strategija, motiviranju zaposlenih te vođenju operacija kako bi se ostvarili izuzetni poslovni rezultati po kojima je kompanija Telemach BH poznat u zemlji i regiji. Zahvaljujući ovim kvalitetama svojim angažmanom ostvaruje trajan uticaj na naš odbor i zajednice kojima služimo. Kao član Upravnog odbora Telemach fondacije je od njenog osnivanja 2017. godine.

Deni Selimić
Deni Selimić

Član Upravnog odbora Telemach fondacije

Gospodin Selimić je CFO u kompaniji Telemach BH od 2020. godine.

Završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu, a dio Telemach ekipe je od 2016. godine

Svoju karijeru započeo kao revizor u Deloitte d.o.o.. Iza sebe ima brojne projekte iz domena finansijske revizije, forenzike, dubinskih kontrola i analiza finansijske isplativosti ulaganja.

Gospodin Selimić je financijski ekspert koji koristi svoje stručno znanje i filantropsku strast kako bi pružio dragocjene uvide i smjer radu naše Fondacije, osiguravajući da sredstva budu najučinkovitije iskorištena za dobrobit zajednica.

Odabran je za člana Upravnog odbora Telemach fondacije 2022. godine.

Amir Zukić
Amir Zukić

Član Upravnog odbora Telemach fondacije

Gospodin Zukić, direktor programa na N1 BiH, je medijski menadžer, urednik i voditelj.

Diplomirani je žurnalista Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Postdiplomski studij iz ekonomije završio je na univerzitetima u Torinu i Sarajevu.

U dvadesetogodišnjoj novinarskoj karijeri znanje i vještine sticao je u domaćim i međunarodnim radio i TV stanicama, novinama i agencijama. Prošao je sve stepenice u medijskom biznisu: bio je reporter sa ulica, istraživač, producent, prezenter, urednik radijskih i TV emisija, glavni urednik i direktor.

Gospodin Zukić je posvećen najvišim profesionalnim standardima kako u svom novinarskom radu, gdje se ističe svojom direktnošću i kreativnošću, tako i u svom angažmanu u filantropiji, gdje se ističe svojom odgovornošću i zahtjevnošću, uvijek težeći najboljim rezultatima kako za sebe tako i za svoju zajednicu.

Član Upravnog odbora Telemach fondacije od 2017. godine.