Program regionalnih grantova
Program regionalnih grantova

share

PROJEKT

Program regionalnih grantova

Zajedno za lokalne zajednice

Organizacije civilnog društva koje djeluju na lokalnom nivou predstavljaju značajan razvojni resurs svake zajednice. Što je prava podrška u kontekstu razvoja lokalnih zajednica? Mnogo je odgovora, ali dodjela bespovratnih sredstava udruženjima civilnog društva i regionalnih grantova namijenjenih finansiranju obrazovnih projekata i brige o okolišu predstavlja nešto konkretno!

23

lokalne zajednice

lokalne zajednice

2000+

volontera

volontera

70 000+

korisnika

korisnika

Rečeno brojkama, Telemach fondacija prisutna je u čak 23 lokalne zajednice sa preko 2000 volontera i gotovo 70000 ljudi koji su na razne načine imali korist od ovog Programa.

Upoznajte stručni žiri

Hajdi Mostić

Hajdi je svojim zalaganjem doprinijela osnivanju i razvoju Telemach Fondacije i pokretanju aktivnosti Filantropskog Foruma Bosne i Hercegovine. Posvećena je radu sa mladima i njihovom poduzetništvu kao i podršci osobama sa posebnim potrebama.

Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije
Vesna Bajšanski-Agić

Vesna vjeruje da je filantropija pokretačka snaga razvoja zajednica. Članica je Upravnog odbora Udruženja evropskih privatnih fondacija, predsjednica Skupštine Filantropskog foruma u BiH, konsultantica u Rockefeller Brothers' Fond za Balkan.

Vesna Bajšanski-Agić potpredsjednica TechSoup global
Vedran Šimunović

Vedran je uspješan menadžer tehnološkog parka čiji je rad fokusiran na kreiranje i realizaciju društveno odgovornih projekata koji „povezuju mlade iz različitih dijelova BiH te jačaju njihovu saradnju kroz unapređenje njihove poslovne mreže, tehničkih vještina i znanja“.

Vedran Šimunović direktor Intera tehnološkog parka (Mostar)
Sejdefa Bašić

Sejdefa je iskusna menadžerica s radnim iskustvom u neprofitnim organizacijama. Njena strast su komunikacija i umrežavanje s ciljem izgradnje zdravih zajednica. Posvećena je socijalnom poduzetništvu i upravljanju projektima te filantropiji i poticanju pozitivnih promjena u zajednici.

Sejdefa Bašić izvršna direktorica Filantropskog foruma
Maida Bilal

Maida je zahvaljujući svom aktivizmu u području ekologije postala regionalna heroina koja je predvodila grupu žena u naporima da spriječe gradnju male hidroelektrane na području rijeke Kruščice. Njeni napori i strast za očuvanje okoline su prepoznati i od strane međunarodnih aktera tako da je ona 2021. godine dobila Goldmanovu nagradu za okoliš.

Maida Bilal direktorica Fondacije Krug života Kruščica
Admir Hadžić

„Zahvaljujući Programu regionalnih grantova 2022. uredili smo biciklističku stazu koja je sada prva obilježena staza na području grada Zavidovića. Staza je već do sada privukla mnogo novih korisnika, a utisci biciklista iz desetak općina koji su prisustvovali otvaranju ove biciklističke staze su pravi pokazatelj da je projekt ispunio svoja očekivanja“

Admir Hadžić Biciklistički klub „Tajan“
Hajdi Mostić

"Inspirirala nas je kvaliteta, inovativnost i kreativnost prijedloga, a proces ocjenjivanje projekata i odabir pobjednika ove godine je bio posebno izazovan. Radujemo se nastavku razvoja našeg programa i podršci novim održivim inicijativima manjih lokalnih zajednica u budućnosti"

Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije
 Amar Buljubašić

„Jedinstvenost projekta se ogleda u tome da ovo nije bio samo edukativnog, već i praktičnog karaktera, pa su tako mladi imali mogućnost da objavljuju svoje tekstove putem našeg Z Portala. Nastojali smo program prilagoditi afinitetima mladih, pa su neki bili više angažovani na polju izvještavanja, drugi su radili intervjue, treći fotografisanje i mislim da smo u dobroj mjeri uspjeli postići kvalitetan balans

Amar Buljubašić predsjednik Udruženja „Z-Media“ Zavidovići
Filip Krnjić

„U svom formalnom obrazovanju nemamo inovativne načine poučavanja pa je postojanje ovakvih izvannastavnih aktivnosti i projekata jedina prilika da se u uključimo u suvremene načine učenja. U STEM labu smo se napokon oslobodili pritiska koliko odgovora moramo znati i dobili smo priliku viditi učinak našeg rada“

Filip Krnjić polaznik STEM lab-a
Adnan Avdukić

„Uspjeh ovog projekta je rezultat posvećenosti organizatora u promociji inkluzije djece. FK Rudar Breza je u saradnji sa Centrom za socijalni rad Breza održao više fokus grupa sa roditeljima, sa ciljem uključivanja djece u Otvorenu školu fudbala. Ova inicijativa je naglasila važnost osiguranja jednakih šansi za svu djecu, bez obzira na njihovu pozadinu ili sposobnosti. Telemach fondacija je prepoznala važnost podržavanja inicijativa koje promovišu jednakost, raznolikost i inkluziju u društvu, te smo izuzetno zahvalni na njihovoj podršci koja je doprinijela uspješnom sprovođenju projekta Otvorene škole fudbala u Brezi.“

Adnan Avdukić predsjednik FK Rudar Breza
background