Ostale programske aktivnosti
Ostale programske aktivnosti

share

PROJEKT

Ostale programske aktivnosti

Projekti u kojima smo partneri i podrška.

Pored velikih i važnih projekata koje smo inicirali i kojima upravljamo, Telemach fondacija je i partner brojnim drugim idejama, pokretima, novim projektima i udruženjima ili institucijama koje pomažu mladima, odnosno ranjivim kategorijama društva. Kroz ove aktivnosti pokazujemo spremnost da djelujemo i van okvira naših osnovnih aktivnosti, ali uvijek u cilju unapređivanja i jačanja funkcionalnog društva.

Među projektima u kojima smo dugogodišnji donatori, odnosno logistička podrška i volonteri: Race for the Cure, Diplomatski zimski bazar, Roditeljska kuća - „Srce za djecu oboljelu od raka“, Podrška stanovnicima za vrijeme prirodnih katastrofa, Besplatni servisi, Novogodišnji paketići i mnogi volonterski angažmani uposlenih kompanije Telemach!

Suština je - naše društvo uvijek može da računa na nas. I kao na profesionalce, ali prije svega ljude.

Race for the cure Ponosni dugogodišnji donator najveće utrke za ozdravljenje koju podržavaju i naši uposlenici kroz donacije i sudjelovanje u utrci.
Diplomatski zimski bazar Od samog osnivanja podržavamo najveći događaj za prikupljanje sredstava kojima se podržavaju udruženja koja u centru svog djelovanja imaju djece sa poteškoćama u razvoju.
Roditeljska kuća “Srce za djecu oboljelu od raka “ Svoje srce zajedno dajemo za djecu oboljelu od najtežih bolesti. Podržali smo izgradnju i funkcionisanje Roditeljske kuće u Sarajevu u kojoj borave djeca i roditelji koji na liječenje dolaze iz svih gradova Bosne i Hercegovine.
Podrška stanovnicima u vrijeme prirodnih katastrofa Uvijek prvi na terenu kako bi odgovorili na potrebe stanovnika koji su pogođeni poplavama ili pandemijom. Sa svojim sugrađanima dijelili smo brojne teške trenutke. U periodu poplava 2014. donirali smo hranu i potrepštine, uvijek nastojeći pomoći na najadekvatniji način. Misleći na budućnost i dalje smo korak ispred svih. Vrijednom donacijom državnim vlastima BiH, pomogli smo u borbi protiv pandemije virusa COVID – 19.
Besplatni Telemach servisi Kompanija Telemach zajedno sa Telemach fondacijom godinama pruža besplatne servise obrazovnim, zdravstvenim i vjerskim institucijama kao i udruženjima koja u svom fokusu imaju pružanje podrške djeci.
Novogodišnji paketići Svake godine, zajedno s uposlenicima kompanije Telemach organiziramo podjelu novogodišnjih paketića za djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe kako bi u njihove domove unijeli radost i uljepšali im praznike.
Volonterski angažman uposlenih kompanije Telemach Volonteri i volonterske kompanije Telemach su uvijek spremni pružiti svoj doprinos kroz dobrovoljni rad i društveno korisni angažman bilo da se radi o pružanju podrške humanitarnim utrkama, pripremi paketića za djecu ili akcijama pošumljavanja za dobrobit svih danas i u budućnosti.
background